Scrisoare deschisă către Ursula von der Leyen, Věra Jourová și Didier Reynders: OSC trebuie să poată acționa ca răspuns la situațiile de urgență socială

18 platforme naționale de organizații neguvernamentale s-au reunit, în data de 10 aprilie 2020, pentru a publica o scrisoare deschisă adresată doamnei Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene, doamnei Věra Jourová (vicepreședintă a CE) și domnului Didier Reynders (comisarul european pentru justiție). Scrisoarea invită Comisia să sprijine rolul și capacitățile organizațiilor societății civile în această criză.
În timp ce societățile noastre traversează o criză fără precedent în Europa pe timp de pace, multe organizații ale societății civile joacă un rol esențial în sprijinirea comunităților și populațiilor vulnerabile. Criza a sporit vulnerabilitățile celor care erau deja vulnerabili. Adunate împreună în jurul Forumului Civic European, platformele naționale de ONG au semnat scrisoarea deschisă prin care solicită Comisiei Europene să acorde atenție, în toate inițiativele pe care le are, și organizațiilor societății civile.
Forumul Civic European și primii semnatari (printre care se află și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile din România) invită toate ONG europene, indiferent de mărimea și sfera lor de activitate, să li se alăture pentru a solicita Comisiei Europene și statelor membre să acționeze rapid și public pentru a sprijini rolul și capacitățile de acțiune ale organizațiilor societății civile în timpul crizei.

Categories: Știri