Știri
logo EpC
logo ump
mcin
 

Pe noua pagină a Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură secțiunea Citizenship sunt prezentate oportunitățile și condițiile de finanțare oferite de viitorul program Europa pentru cetățeni, dacă acesta va fi adoptat în forma propusă (vezi ultima versiune a propunerii pe pagina DG COMM). Având în vedere stadiul prodedurilor de îndeplinit între statele membri și Comisia Europeană, adoptarea noului program Europa pentru cetățeni 2013-2020 este așteptată în perioada imediat următoare.

La fiecare din cele două componente (European rememberance/ Memorie istorică europeană și Democratic engagement and civic participation / Implicare democratică și participare civică) există secțiuneaHow to apply / Cum se aplică unde sunt furnizate următoarele informații:

 

Înainte de a începe depunerea cererii:

 1. Citiți cu atenție apelul pentru propuneri / Ghidul programului *
 2. Aplicanții trebuie să aibă un cont ECAS (Serviciul de Autentificare al Comisiei Europene). Dacă aveți deja un cont ECAS, îl puteți folosi; dacă nu, faceți clic aici pentru a crea un cont ECAS. După ce ați creat contul ECAS, reveniți la această pagină.

 

Acum sunteți gata pentru a începe procesul de aplicație:

 1. Fiecare organizație implicată în proiect (aplicantul și partenerii) trebuie să se înregistreze în Portalul Participanților și să primească cod de identificare a participantului (Participant Identification Code PIC). PIC va fi solicitat în formularul de aplicație. Pentru a accesa Portalul Participanților, veți avea nevoie de numele de utilizator și parola ECAS.
 2. Aplicanții trebuie să încarce în Portal:
  1. Formularul de entitate juridică și pentru organizații private:
   1. copie a unui document oficial de plătitor de TVA în cazul în care organizația are un număr de TVA;
   2. o copie a hotărârii, legii, decretului sau deciziei de instituire a entității în cauză (se aplică numai pentru organizații nonprofit și comitete de înfrățire)
  2. Formularul de identificare financiară completat și certificat de bancă în mod corespunzător
 3. Creați formularul oficial de cerere electronic, numit eForm (formular electronic). Pentru a crea eForm, veți parcurge următoarele etape, fără întrerupere:
  • Selectați un program de finanțare/ funding opportunity.
  • Selectați o opțiune de limbă.
  • Selectați organizațiile participante la proiect (aplicantul și partenerii).
  • Creați formularul electronic de aplicație (eForm).
  • Salvați formularul electronic pe o unitate de calculator sau pe un dispozitiv de stocare în rețea.
  • Începeți să completați formularul și salvați-l regulat.

 

Completarea cererii

 1. Nu uitați să completați și anexele obligatorii ale eForm.
 2. Odată ce ați completat formularul electronic și ați atașat anexele, validați formularul. Acest lucru declanșează o verificare automată care vă informează dacă toate câmpurile obligatorii din eForm sunt completate. După validare, îl puteți trimite online (submit).
 3. După ce ați depus cererea online veți primi un e-mail de confirmare și un numărul de referință al proiectului/ reference number. Dacă nu le primiți, contactați Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă rugăm SĂ NU TRIMITEȚI O COPIE a eForm și a anexelor la EACEA, prin poștă.

* Acesta va fi publicat imediat ce va fi adoptat Programul (nota PEC România)

Ultimele știri

Conferința Equality, diversity and inclusion

15 Martie 2018

Consiliul European al Municipalităților și Regiunilor (CEMR) organizează conferința Equality, diversity and inclusion, între 11 și 13 i...

Sesiuni de informare la Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe

12 Februarie 2018

Punctul Europa pentru cetățeni România, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Harghita, va organiza la Miercurea Ciuc o se...

Lansarea platformei Civic Space Watch

22 Ianuarie 2018

În 18 ianuarie 2018, Forumul Civic European, motivat de multitudinea actorilor implicați în monitorizarea și protejarea unui spațiu civ...

Consultare publică deschisă lansată de Comisia Europeană

11 Ianuarie 2018

În 10 ianuarie 2018, Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă privind fondurile UE în domeniul valorilor și mobilității...

Ghidul programului Europa pentru cetățeni – revizuit

08 Ianuarie 2018

Ghidul programului a fost revizuit în 2018. Principalele modificări se referă la actualizarea costurilor unitare și a sumelor forfetare...

« »

 

Banner DGHome

Banner EACEA

Banner Portalul Participantilor

wallpaper house th

bannervalor europeforcitizens 01 small